Rabu, 26 September 2012

Langkah KeDua..

PART 1,

Assalamualaikum....

Apa khabar uols...harapnye sihat-sihat belaka la ek..ok entry kali ini nak cete pasal langkah kedua..langkah kedua?? bukan baby-baby yang nak belajar melangkah tu ek jangan salah...hehe okey Smalam saya and MrH pgi klinik buat appointment untuk buat ujian test HIV..hah nila langkah kedua yang saya maksudkan langkah pertama dah setel..pergi kursus khawin. hah untuk makluman pakcik,mcik,abg,akk,adik-adik dll 
mulai bulan 10/2012 result ujian kite boleh dapat seBULAN dari tarikh test..ni setahu saya la,sebab  smlm pergi dua klinik result memang kena tunggu sebulan...so kepada bakal-bakal pergila buat ujian awal-awal ek..

Ktorg kena hari rabu..so terpaksala saya tukar cuti nanti
ada lagi info...lupa nak habaq klinik yang saya pgi ni hanya buat ujian pada hari-hari t'tentu sahaja..satu lagi klinik yang saya pgi dia buat hari-hari ( tp pada waktu b'kerja sahaja) tapi maksimum 10org sehari..klinik-klinik lain tak pasti pulak... :) Ada lagi...info ini tuk area SELANGOR yea luar dari kwsan selangor saya kurang pasti pulak..



just info... :)


Isnin, 17 September 2012

Raya kami 2012

Assalamualaikum.. :)


  Lama sungguh aku b'rehat dari mengupdate blog yang tak seberapa ini..dan entry kali pn ni just nak kongsi kenangan time raya walaupun bulan syawal dah berakhir tp tak salah kan kite share..hihi...Raya tahun ni Best sangat-sangat sebab tahun ni sambut raya kat kampung..Yela kan 4tahun tak balik raya kat kampung..So excited giler-giler.. :)


Plan tak menjadi..

Masa balik kmpg bulan5 hari itu..ktorg adik-b'adik dah plan tahun ni tema colour kelabu..tp plan tak menjadi time raya smua colour warna warni..haha fmily akk saya no2 je mengikut perancangan awal warna kelabu,, :) yang lain smua kelaut..fmily akk no1 tema pink,adik merah,adik sorg lg hitam..and sya BIRU gitu..haha
taRRRaaaa...hihi

24jam...

lokasi pertama NIlai3..frst time shopping kain langsir,,al-maklumla tak pernah s'umur hidup aku shopping kain langsir so tak tahu murah ke mahal..bak kta p.ramlee hentam saja la labu..janji ada..oleh sebab dah last2 minit so aku ambik servis pilih-ukur-jahit pada hari yang sama jgk..
adik jdi model kain langsir..hehe

Lokasi kedua..KL... Oleh sebab tempahan kain langsir siap petang so ktorg pn OTW pgi KL nk cari baju raya plak..mak aiii smggu nk raya kl jgn ckp sesak giler,,org cam semut, dalam sesak tu sempat jgkla cari bju raya tuk mak and adik-adik..nk cari baju raya untuk kite skali tp tak sempat t'kejar-kajer nk pgi nilai balik ambik tempahan kain langsir..cam biasa la b'buka puasa dalam kete la jawabnya...sampai kat uma pukul8lbh t'kejar-kejar solat tarawih plak.


OTW Balik kampung...

Malam sebelum nk flight blik kmpg...ktorg pgi Jalan TAR lg kiranya shopping lastla..cari baju raya kite plak..hihi..
taraaa..
flight kul7pgi 17aug..kul2pgi dah otw gerak ke LCCT..takut sesak, smpi jer memang dah sesak pn..setel scan dan timbang barang dalam kul5pgi...makan sahur roti+air mineral jer terus solat subuh kt surau LLct ingatkan kt luar je sesak rupanya kat sarau pun sesak..pengalaman2.. :)

Sampai kmpg dalam kul5 singgah kt bazar ramadhan Lahad Datu beli makan buat bekal tuk buka puasa..pusing punya pusing cari makanan yg sedap-sedap t'jumpa makanan ni
ni agar-agar laut kilau..
sedap-sedap belaka..haha

Rayaaa...

Biasa pgi2 raya mak n akk2 sy sebuk kt dapur..kite plak bru nk t'hegih-hegih bangun mndi and pgi masjid.. blik dri msjid memang menjadi rutin tiap kali raya b'salaman,mntk maaf of cz pada mak dl..and ppagi raya memang tak sah kalau mata tak nangis..sedihhhh!!..

Lepas tu, makan,makan, and makan jerla kje..raya pertama dok kt uma jer jadi pelayan tetamu,basuh pinggan dll.. 
juadah yang sedap-sedap..

Masa tuk snap-snap pic raya..ingat nak snap gambar keluarga tp kaum Adam ktorg smua dah sebuk pgi b'raya..tggalla kaum-kaum Hawa..

Raya keDua...

Pagi raya kedua kje aku cam biasa la bangun lambat..bangun jer adik ajak pergi b'raya tp time tu kemalasan sangat-sangatla mengusai diri..adik pujuk juga last-last ikut jugaklaa bila lagi kan nak pergi b'raya..raya setahun sekali jer..

Adik yang ajak so of cz la pgi b'raya kat rumah member2 dia tp dapat pgi 1 rumah ...lepas tu pgi rumah member2 akk dia sampaila ke petang..tersasar lagi dari plan asal..haha..adik pun flow jer..
with my best fren..

thanks sangat-sangat pada empunya kete -kwn adik.(ank panah >>). sbb flow ktorg pgi b'raya and jadi pelakon yang t'baik..hahaha

Thanks for Reading.. :)