Khamis, 19 Disember 2013

HADIAH TERINDAH...

Assalamulaikum wtw..

lama sungguh tak mengaktifkn blog yg dh berhabuk ni..hihi maklumla sejak dah menjadi bini dan ummi org ni masa tersangatla complate,sebelum ni urus diri sendiri pas tu urus suami dan sekarang ni urus anak pulak..walaupun kadang-kadang aku rasa lelah menguruskan dua org hero hatiku namum aku bahgia dengan kehidupan ku sekarang..

urm begitu pantas masa berlalu..beberapa hari lagi kita akan melangkah ke tahun baru..azam baru kehidupan baru dan matlamat hidup baru..dan meninggalkan tahun-tahun yang sudah yang mungkin menpunyai kenangan manis dan pahit,


panjang jer ayat kan..hihi
okey now..entry kali ni aku nak share perjalanan hidup aku sepanjang tahun ni,tuk kenangan buat diri sendiri.dan tuk tatapan anak aku bila dah besar nanti..hihi

pada tahun ni hadiah yang paling cukup indah adalah kelahiran putera sulung ku..satu benda yg sukar di ungkapkan dengan kata-kata..putera comel ini diberi nama oleh ayahnya LUQMAN HAKIMI BIN HANIFFUDIN..satu nama yg ku rasakan cukup indah..



bila aku b'tanya suami "kenapa namakan baby  LUQMAN HAKIMI?"
jawab suami ringkas " penah dengar tak SURAH LUQMAN?..
jawabku "iya"
suami : dalam surah tu banyak menceritakan seorang tokoh islam yg bernama LUQMAN HAKIM..beliau orang biasa tapi kisahnya di catatkan dalam satu surah dalam Al-QURAN..begitu agung nya beliau..


baik pada suami baik jugak la pada aku..hope baby LUQMAN HAKIMI akan menjadi anak yang soleh bila dah besar kelak. AMIN..


WSALAM,
K..BYE






Khamis, 23 Mei 2013

Aku Terima Nikahnya..

Assalamualaikum...

wahhh... hepinya setelah berhempas pulas memerah otak,membongkar khazanah lama akhirnya jumpa jgk emel and pasword blog ni..hehe dan mula la aku aktif berblog balik..HAHA!!( gelak org jahat )..banyak benda sebenarnya nk cerita ni tapi bila nak start menaip terus kepala otak jadi blurr tak tahu nk mulakan cerita dari mana..huhuhu..

fikir punya fikir,tilik punya tilik urmm baik sambung entry yang lepas2 kan..bru menarik tertarik jalan ceritanya eyea dok!..walaupun entry ini kira dah basi hehe...Dah2x meh Tengok tajuk awWuu.."aku terima nikahnya"..maknanya ketika ini aku bukan lagi single tp dah berstatus bini org..hehe

okey2..kisahnya...cehh..hehe...
   Flight balik kampung seminggu sebelum tarikh nikah..bayangkan time tu,dalam masa seminggu 2la aku,MrH and my uncle ( ktorg panggil bapa aji,sebab dah cam bapa ktorg) ulang alik dari pejabat agama tuk setelkan borang2 kwen,dan dalam masa seminggu 2 jugakla baru nampak smua fmily memainkan peranan masing2..suke sangat fmily dapat kumpul ramai2,lagi2 dgn spupu sepapat..haha

    And pada 21Dec2012 lebih kurang pukul3 petang dengan hanya sekali lafaz dan jelas aku sah menjadi isteri kepada MrH ( bukan nama sebenar ) 101 perasaan time tu,hepy,sedih,dan blur..ee betul ke aku kwin ni? kenduri aku ke ni?..huhu..ape2pun syukur Alhamdulillah semuanya dipermudahkan..Opsss lupa nk tambah selang 2hari kenduri aku iaitu 24Dec2013 my cousin plak kwen, anak kepada adik mak aku (spupu ler)..so dalam 2minggu tu meriahla rumah atuk aku..kalau tak sunyi jerrr..hehe

ni pic malam berinai..tempel gambar MrH jer yang diapit ole mak and akak die..hihi..
tukang inai plak akak spupu cek..hehe


Taraaaa...hijau gitu..snap2 dulu sebelum jadi bini org..hihi

 ni pulak time nikah..bju oren tu tok imam ler..bju biru tu pulak atuk ktorg merangkap ketua kampung dan org kuat kenduri ni jgkla..kalau die ckp A maka A la..kalau B maka B la..

 sain borang dulu..tuk mengesahkan aku setuju tuk di nikahkan dengan MrH tanpa ada paksaan..haha

Alhamdulillah Smua dah SAH!! maka b'sarung2 cincin ler..ahh 


okey...setel majlis nikah petang tu..di sambung ke malamnya pulak iaitu Majlis sanding..walaupun cuaca malam tu tak berapa baik..majlis tetap d'teruskan..Malam tuk kami memakai 3persalinan yang dipilih sendiri ole aku..MrH ikut jer,,,Hijau,purple dan biru..




Kenduri ni bersambung sampai ke esok paginya..tapi ktorg pukul10mlm dah menbuta sebab dah penat sangat dan kena bangun awal esoknya sebab nak hantar mak n akak MrH pgi airport..

Habis kenduri kt sabah..kenduri kt perlis pulak.tapi kenduri buat selang sebulan sebab takde cuti..10feb2013..kena dengan cuti tahun baru cina..kenduri di perlis aku di apit ole mak dan my aunty
ibu2 biasala dtg bukannya nk tgk kenduri sangat tp nk shoping2 kan perlis dekat dengan thailand...hahaha

kenduri kat perlis buat simple jer..sbb pengantin dah basi..hahaha, xdela kenduri buat kecil-kecilan jer kenal2 fmily MrH..Alhamdulillah smua baik2 and peramah..dok sminggu kt sana rasa sronok plak..

hijau jgk colour pilihan..hehe


thanks for reading....