Jumaat, 20 Julai 2012

Kisah Ku Di Bulan Ramadhan

Assalamualaikum...

Begitu pantas masa berlalu,esok kita akan melangkah ke bulan yg penuh rahmat iaitu bulan RAMADHAN..Seperti tahun-tahun sebelumnya aku menjalani ibadat puasa di perantauan..so tak adalah semeriah bulan puasa kat kampung,,ingat lg ada satu malam tu (ni masa jd budak hingusan lg taw)..time tu balik dari solat tarawih,masjid dgn rumah takdela jauh sgt tp memang kena lalu kawasan kebun bila dah nak dekat kwsn kebun tu mula la pasang gear,sendal tak berada kat kaki tp b'ada kt tangan..haha,hah hambik ko takut punya pasal.....waa! tiba-tiba aku rasa rindu plak kat kampung..hihi


Tu kisah kat kampung..now now now...kite cter kisah b'puasa di perantauan,bkn b'raya di perantauan ek..hihi
b'puasa di perantauan bagi ku biasa-biasa saja..makan sahur sorg-sorg,and b'buka pulak kadang2 berdua,kadang-kadang ber3
tp yang paling best bazar ramadhan..kalaula anda berniaga kat bazar ramadhan dekat area taman aku ni memang kompom kome2x akn nampak muka aku je hari-hari..well aku ni bujang so dlm kpala otak fikir mkn aku jela,simple kn tak payah nk pening-peningkn kpala fikirkn tekak org, nak msk apa,nk bt apa,nk beli apa..tu la kelebihan org bujang..hihi


Dah pasal bazar ramadhan...And malam ni start smbyg tarawih, yang paling best kn surau betul-betul kat bawa rumah aku..tak payah nak jalan jauh2..jst turun beberapa anak tangga je jumpa surau..so pesanan kepadaku dan jiran-jiranku..rajin-rajinkan la turun ke surau ek..ala sebulan je peluang kite nak kumpul pahala d bulan ramadhan ni..so jom b'solat tarawih dan menambahkn ibadat..hihi

thanks for reading.. :)

1 ulasan:

piko pink berkata...

salam ramadhan..hit me back